Speciális fólia, detektív tükör kialakításához

A detektív tükör kialakításának célja, hogy az üveg egyik oldaláról (megfigyelő  oldal) átlássunk a másik oldalra (megfigyelt oldal), míg ugyanez fordított irányban nem történik meg, vagyis a megfigyelt oldalon lévő személy nem lát át a megfigyelő oldalára.

Ilyen effektus elérésére szükség lehet számos rendvédelmi szervnél, repülőtereken, intézményekben de akár irodákban is, ahol, míg a vezető tökéletes kilátást szeretne az alkalmazottak irányába, úgy ezt fordított irányba nem szeretné.

Az effektus elérése érdekében a lehető legmagasabb fokú látható  fény visszaverést kell elérni a megfigyelt oldalon, és a megfigyelő  oldalán pedig lehetőség szerint minimálisra kell csökkenteni ezt az értéket. Ez elsősorban azzal érhető el, hogy a fénymennyiség különbségét kell növelni a két oldal között. Pontosítva, a megfigyelt oldalon a fénymennyiségnek magasabbnak kell lennie, mint a megfigyelő oldalán.

A fizika törvényei szerint ez a detektív tükör effektus akkor érhető el, ha a két oldal egymástól elzárt és a kémlelő ablakként kialakítandó üvegfelületen átjutó fényt kivéve más szökőfény nem jut semmilyen irányból sem a megfigyelt területről a megfigyelő területére. Ez elérhető például két szoba között vagy egy kabin esetén, így a fénymennyiség a két területen egymástól függetlenül szabályozható. Az effektus víztiszta üveg esetén megközelítőleg 250:1 fénymennyiség különbséggel érhető el. Amennyiben fóliát használunk a kémlelő ablak kialakításához, úgy ez az arány jelentősen csökkenthető. Idáig a célnak legjobban megfelelő termék az R20 SR HPR jelzésű ezüst tükröző fólia volt ahol az effektus már 7:1 aránynál volt biztosított.

Új termékünk az RN 07 GR SR HPR jelzésű fólia a detektív tükör effektust már 2:1 (víztiszta thermo szerkezet esetén) aránynál teljesíti! Valamint még 1:1 aránynál is kilátást biztosít a megfigyelő oldaláról, viszont ilyen körülmények mellett, korlátozott belátás a megfigyelt oldalról is lehetséges már.