Gyakori kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismételt kérdéseket az épület fóliázással kapcsolatban. 

Hogyan választhatom ki a legmegfelelőbb fóliát?

A kapcsolatfelvétel után, megismerve az Ön igényeit a 35 éves szakmai tapasztalat segítségével ajánlunk a célnak leginkább megfelelő típust. 


Helyettesíti a fólia a függönyt?

Nem helyettesíti, a tükröző fóliák tulajdonsága hogy a felhelyezett rétegektől függetlenül mindig arra tükröz ahonnan a több fényt kapja. Így tehát mindegy, hogy az ablak külső vagy belső oldalára helyezzük fel. Ennek következtében napközben általában megakadályozza a belátást, esti fényviszonyok mellett azonban belehet látni a helységbe.


Milyen biztonsági fóliát rakassak fel?

Mindig az adott védelmi szinthez igazodva kell a különböző vastagságú és kategóriájú fóliák közül kiválasztani a megfelelőt. Mindegyik fóliánk rendelkezik a Magyar Biztosítók Szövetségének minősítésével. Fóliánk az alap, áttörésgátló szinttől kezdve a bankoknál alkalmazott legmagasabb védelmi fokozatnak is megfelelnek. 


Létezik olyan fólia, amin nem lehet belátni? 

Bizonyos dekor fóliákon nem lehet egyik oldalról sem átlátni, viszont nagyon sok fényt átengednek (homokfúvott üveg jellegű).


Hány év garanciát vállalnak az épületfóliázásra? 

10 év garanciát vállalunk. 


Szükséges-e valamilyen előkészület a fóliázást megelőzően?

Az ablak előtt körülbelül 1 méteres területet kérünk szabaddá tenni. Az ablak felületet mi speciális eszközökkel megtisztítjuk a fólia felhelyezése előtt közvetlenül, ezért nincs értelme előtte bármilyen tisztítást végezni.


Mennyi idő után lehet takarítani a fóliázott ablakokat? 

Általában 10 nap száradási idő után (időjárásfüggő).


Hogyan lehet tisztítani az épület fóliázott ablakait?

Hagyományos üveg tisztító szerekkel gond nélkül takaríthatók az ablakok. 


Mi az épületfóliázás menete? 

Kapcsolatfelvétel után, általában telefonon egyeztetünk ahol előzetesen felmérjük az Ön igényeit, elmondjuk, hogy mi milyen típusú fóliát ajánlunk. Az Ön által megadott méretek alapján adunk pontos árajánlatot, ennek hiányában négyzetméter árat adunk. Ennek jóváhagyása után megtekintjük a helyszínt és elvégezzük a pontos felmérést, közösen kiválasztjuk az Önnek és a helyszín adottságainak leginkább megfelelő fóliát. A kivitelezés általában 10 napon belül megtörténik. 


Külső vagy belső fóliát válasszak?

Számítások szerint a külső foka hatásfoka kb. 10%-kal jobb mint a belső fóliáé. Az időjárás miatt a külső fólia élettartama lényegesen rövidebb a belsőnél és garancia ideje is kevesebb (1-3 év). Bizonyos ferde síkú beépítés esetén a gyár sem vállal garanciát a külső fóliára. 

null